Университетски Комплекс, Корпус 1, ет. 2
Враца,
България
23.5487847
43.2038499
UserLikes
Име: ФИЛИАЛ ВРАЦА КЪМ МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ СОФИЯ
Адрес: Враца, Университетски Комплекс, Корпус 1, ет. 2
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.medfilvr.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Висши учебни заведения
Дейност:

Обучение за медицински сестри, акушерки и трудотерапия

Ключови думи: филиал, враца, медицински университет, софия, придобиване на квалификация

За нас

Филиал Проф. д-р Иван Митев - Враца е основно структурно звено на Медицински Университет София, като: Обучава в образователно-квалификационна степен бакалавър, от професионално направление Здравни грижи, специалност медицинска сестра,акушерка и трудотерапевт. Формата на обучение е редовна модулна.


Издават се дипломи за завършена образователно- квалификационна степен бакалавър и професионален бакалавър след успешно изпълнение на всички задължения, предвидени по учебен план.


Филиал – Враца се състои от следните структурни звена:
- Учебен отдел
- Икономически отдел
- Стопански отдел
- Административен отдел


Органи за управление на Филиал – Враца са:
- Общото събрание на филиала
- Съвет на филиала
- Директорът на филиала


Теоретичното обучение се извършва в съответствие с Закона за Висшето образование. Хабилитираните преподаватели са на постоянен трудов договор към висшето училище – МУ - София. Преподавателите с научни степени и звания са автори на учебници, създатели на програми, помагала и ръководства. Някои от тях са с международна известност. Практическото обучение се осъществява от преподаватели по практика по съответната специалност, с образователно-квалификационна степен Магистър по специалността Здравни грижи. Повечето от тях имат публикации в научни списания и участват в съавторство с академични преподаватели от МУ - София, в научни семинари и конференции.


Приемът на студентите става по предварително обявени условия и критерии, заложени в кандидат-студентски справочник. Изпитът е ситуативна задача от учебника по етика и право за 10 клас. Организацията на обучението отговаря на законовите разпоредби, като продължителността на обучението е 4 години. Специалните и общи медицински дисциплини се изучават в логическа последователност и взаимовръзка в следните форми: теория, кабинетни упражнения,учебно-практическа дейност и преддипломен стаж по специалността в болници, поликлиники и социални заведения.


Филиал - Враца разполага с необходимите финансови средства за обезпечаване на ефективен учебен процес, финансирането се извършва чрез държавния бюджет и собствени приходи.




 
Открийте ни в Google+