ул. Цар Асен 24
Пловдив,
България
23.3260106
42.6964917
UserLikes
Име: ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ
Адрес: Пловдив, ул. Цар Асен 24
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.uni-plovdiv.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Висши учебни заведения
Дейност:

Висше училище

Ключови думи: образование, висше образование, университет, висше училище, пловдивски университет

Продукти

    Галерия


    ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ ПУ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ



    Факултети

    Физическият факултет на ПУ е с 50-годишна традиция в обучението на физици, учители по физика и инженер-физици. Факултетът е разположен в централната сграда на Университета, а тя самата - в центъра на Пловдив. В непосредствена близост са различни студентски столове, а недалеч е спортният комплекс на Университета, с добри възможности за възстановяване – площадки, зали и игрища. Университетът разполага със студентски общежития, в които са настанени значителна част от студентите. В непосредствена близост до Физическия факултет се намира градската библиотека Иван Вазов. Най-важните транспортни артерии свързват Университета с всички жилищни квартали.

    Във Факултета работят 39 преподаватели, 22 от тях са професори и доценти, а 33 имат научна степен. Голяма част от тях са специализирали в Русия, Индия, Франция, Италия и Англия.

    Факултетът разполага с 15 лаборатории, три от които са оборудвани с модерни макети и апаратура по телекомуникации, електронна техника и информационни технологии, има три компютърни зали, две специализирани зали за обучение по съвременни информационни и традиционни технически средства на обучение и няколко технически работилници.





     
    Открийте ни в Google+